Over ons - Wout van Leeuwen Fishing & Outdoor

Over ons

Wout van Leeuwen Fishing & Outdoor bestaat al sinds 1933 ontstaan als zaadhandel die vooral de duivenmelkers als klant had. Na de tweede wereldoorlog kwam ook de hengelsport in en al snel verkocht Wout vishengels en andere aanverwante artikelen.

Toen Wout van leeuwen in 1965 de winkel verkocht werd Jaap Muda de nieuwe eigenaar maar de naam die bleef. Jaap ontwikkelde de winkel al snel tot hengelsport paradijs en langzaam ging het dierenvoer en dierenbenodigdheden uit het assortiment. Jaap ontwikkelde samen met Kees van der Zouwen en Pierre Bronsgeest de wincklepicker wat een enorme doorbraak in de witvisserij was. Zo groeide Wout van Leeuwen tot toonaangevende hengelsportzaak in Nederland. Voor een eigenbouw hengel moest je zeker bij Wout zijn de bekende Armalite en Sportex hengel werd gebouwd naar uw eigen wensen. In 1989 verhuisde Jaap met zijn winkel naar de Oosthavenkade in Vlaardingen. Hier groeide Wout van Leeuwen uit tot een winkel met een oppervlakte van bijna 600 vierkante meter. Bekend om service en assortiment groeide de winkel steeds verder.

Na 35 jaar verkocht Jaap muda de winkel aan Sjaak, Marcel en Bob en op 2 Januari 2000 was Wout van Leeuwen wederom in handen van 3 fanatieke hengelsporters met nieuwe ideen. Dat was groeien en een echte fysieke grote winkel hebben met een specialist op elke tak van visserij. April 2010 verhuisde de winkel van de Oosthavenkade naar de George Stephensonweg in Vlaardingen. Nu inmiddels 1200 vierkante meter met diverse afdelingen o.a. karper, vliegvissen, witvis, roofvis en zeevissen. Een paradijs voor elke sportvisser. Ook een professionele webshop is inmiddels draaiende. Daar al het personeel en eigenaren zelf vissen kunnen wij u altijd van het juiste advies voorzien. Ook aan ons assortiment zal u niets ontbreken.

Zoals we zelf al zeggen “heeft Wout het niet dan vangt het niet “Graag verwelkomen wij u in onze winkel waar de koffie altijd klaar staat of op onze website. Staat uw artikel er niet bij? Mail of bel ons.

Wout van leeuwen inmiddels al 85 jaar een begrip in de hengelsport.

Sjaak, Marcel, Bob en Carl en Kees.


Sluiten

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.